joi, 11 octombrie 2012

In continuare...

Din bolboceala de comentarii pe care toata lumea le facea in ciuda urechilor profesioniste care ne ascultau peste tot, nu rezulta nimic cu adevarat antisistem, nimic care sa ne vindece de teama si lehamitea care plutea peste Romania ca un nor gros si cleios ce apasa pe creierele noastre. Ne lipsea curajul, determinarea si mai ales forta pe care o da unitatea, pentru ca dezbinarea a fost instrumentul cel mai folositor al tuturor regimurilor despotico-paranoice de ieri, de alaltaieri si de azi...
Mai razbateau informatii disparate si curajoase din tara noastra in eter pe la posturile de radio interzise Vocea Americii si Europa Libera pe care noi, cei carora le erau destinate, le ascultam foarte greu, cu bruiaje grosolane executate de profesionisti, dar le ascultam cu piosenie, cu sentimentul ca intarim rezistenta firava si cu speranta absurda ca aceasta ar putea constitui un factor suficient de destabilizator pentru regimul hidos care ne tinea inlantuiti. 
Istoria ne invata si atunci ca suntem urmasi ai unui popor eroic care a tinut piept raului ce venea din afara sub forma cotropitorilor, incepand cu romanii si barbarii, dar parca nici asta nu ne venea sa credem, ne autoflagelam in gura mare cu apelative de "popor de lasi, neam de hoti si de pungasi, etc.", aceasta fiind la randul ei tot o forma de rezistenta, inutila si absurda insa.
De ce s-a intors oare iarasi maniera aceasta de autoflagelare in masa, de negare a radacinilor noastre onorabile si chiar eroice dacice? Suntem din nou un popor de lasi si iubitori de compromisuri numai pentru ca rasar iarasi dintre noi si se catara pe capetele noastre niste hidosenii de politicieni fara coloana vertebrala si fara Dumnezeu, coborati parca din norul acela cleios care ne-a intunecat mintile in trecutul comunisto-paranoic si de care ni s-a parut ca am scapat.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu