joi, 25 octombrie 2012

Efectele benefice ale postului si modificarile genetice

"Un studiu realizat pe şoareci a identificat o metodă inedită prin care speranţa de viaţă poate fi prelungită: un hormon care simulează efectele benefice ale postului.
 
Cercetătorii ştiu că anumite animale îşi pot extinde durata de viaţă printr-un consum redus de calorii. Acum, o echipă de cercetători de la University of Texas Southwestern Medical Center a arătat că acelaşi lucru poate fi obţinut prin pomparea unui hormon care este produs în mod natural în perioadele de post – atunci când sunt consumate puţine calorii.
Cercetătorii au creat şoareci modificaţi genetic care produceau mai mult hormon FGF21 decât în mod normal, descoperind că aceştia prezentau o durată de viaţă cu o treime mai mare decât şoarecii nemodificaţi genetic."



Este un citat ditr-un articol de pe site-ul descopera.ro.
Nu pot sa nu remarc faptul ca iarasi - a cata oara? - stiinta merge pe urmele religiei si bine face, caci demonstreaza si confirma - pentru sceptici - marile invataturi crestine. Cat de "inedita" poate fi acum o metoda aplicata de religie inca din timpuri imemoriale mult mai simplu si mai direct?   
Toti sfintii crestini care s-au nevoit in post si rugaciuni au stiut bine ca prin aceasta se ingrijesc atat de corpul fizic cat si de cel spiritual. Asadar ei efectuau modificari genetice fara sa faca indelungi cercetari pe soareci, nu aveau nevoie de cobai ca sa demonstreze ceva ce stiau deja datorita credintei lor in Dumnezeu.
Prin post si rugaciune se deschid porti spre energia divina, cea care imbunatateste zestrea genetica umana pana la transformarea profunda a corpului fizic, conferindu-i proprietati despre care nu ar fi de mirare ca stiinta sa descopere ca nu mai sunt specifice pamantenilor, ci unei alte dimensiuni din afara planetei noastre, din moment ce pot savarsi minuni.
Moastele sfintilor nu sunt oare dovezi ale acestei profunde transformari ale corpului fizic? Poate stiinta sa faca asa ceva?
Inchinarea si atingerea raclelor care contin astfel de moaste au efecte pe care scepticii nici nu le concep macar. Dar multimile de pelerini care fac sacrificii mari ca sa ajunga la aceste moaste stiu bine efectele si beneficiile incercate in nume propriu. Sa ne rugam la Moastele Sfantului Ierarh Nectarie din Eghina, care au fost aduse in aceasta binecuvantata perioada in Romania, sa tamaduiasca ranile acestui popor... 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu