luni, 13 februarie 2012

Whitney Houston

Whitney Houston - un artist imens (Galerie foto)Foto: billboard.com
Cantareata americana Whitney Elizabeth Houston, care a decedat la varsta de 48 de ani, a castigat numeroase premii ale industriei muzicale, stabilind totodata recorduri.
"Regina muzicii soul" a castigat doua premii Emmy, sase premii Grammy, dar si 30 de premii Billboard Music si 22 de American Music Awards. Numarul total al premiilor primite de artista, in intreaga cariera, este de 415. Pe langa acestea, are peste 550 de alte nominalizari.

In 2009, Cartea Recordurilor a desemnat-o cea mai premiata artista din toate timpurile. Ea este singurul artist din lume care a lansat sapte albume consecutive premiate cu discuri de platina.




Foto: Reuters

Cantareata a vandut peste 170 de milioane de albume si single-uri, fiind unul dintre cel mai bine vanduti artisti mondiali, din istorie.

Whitney Houston si-a relansat cariera muzicala la sfarsitul anului 2009, dupa ce s-a luptat multi ani cu dependenta de droguri.




Foto: Reuters

Printre hiturile sale se numara si piesa "I Will Always Love You", lansata in 1993 si care a devenit una dintre cel mai bine vandute melodii din toate timpurile.




Foto: Reuters

Whitney Houston a jucat in cateva filme, cel mai cunoscut fiind "Bodyguard" (1992), dublu nominalizat la Oscar, ambele pentru cea mai buna coloana sonora. Filmul l-a mai avut in distributie si pe Kevin Costner si a avut incasari mondiale de peste 400 de milioane de dolari.




Foto: Reuters

Fosta cantareata a jucat si in "The Preacher's Wife" (1996), alaturi de Denzel Washington, film nominalizat la Oscar, la randul sau, pentru cea mai buna coloana sonora.




Foto: Associated Press

Totodata, Whitney Houston a aparut pe coloana sonora a altor zeci de productii cinematografice si a castigat cinci premii.






Foto: Associated Press





Foto: Associated Press




Foto: Reuters


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu