luni, 20 februarie 2012

"Nu radem pentru ca suntem fericiti, dimpotriva, suntem fericiti pentru ca radem"


Obiceiuri simple, care te pot face fericit
Dupa unii intelepti, fericirea este un ideal imposibil de atins. Dupa altii, o atingem in fiecare zi, dar nu ne dam seama de ea. Exista si parerea conform careia fericirea ne sta in drum, dar noi dam in ea cu piciorul. Pana la urma, toate nu sunt decat un fel de metafore, facute sa rostim ceva pe care nu stim cum sa-l exprimam.
Poate ca fericirea nici nu exista si ajunge daca simtim numai satisfactia implinirii sau a multumirii de sine. Este o fericire, ca sa zic asa, mai modesta. In definitiv, nu toate idealurile trebuie sa fie neaparat in varful topului.

Nu-ti face griji pentru ce cred altii despre tine
Pe unii ii roade constiinta afland cum vorbesc "prietenii" despre ei, in timp ce altii trec prin lume ca gasca prin apa. Este o mare arta sa nu-ti pese atunci cand altii vorbesc despre tine si sa rezisti indiferent in fata clevetirilor. Priceperea de a fi indolent poate fi uneori o virtute.

A exprimat-o magistral Rica Venturiano, referindu-se la cei care il injurau de mama focului, in timp ce el statea pitit in butoiul cu ciment: "eu, ca june cu educatiune, ma fac ca n-auz".

Priveste jumatatea plina a paharului
Metafora cu cele doua jumatati ale paharului o stiu si copiii, dar multi maturi si-au facut obiceiul sa planga, privind partea goala. Orice lucru rau are si o parte buna. Daca o observi, te inseninezi. Daca nu-ti pasa de partea buna, te va coplesi partea rea si vei fi vesnic obsedat de efectul ei malefic, in loc sa observi ca te-ai ales cu un beneficiu: ai capatat experienta.

Societatea ii pretuieste pe cei prietenosi si recunoscatori
Singur nu poti fi niciodata fericit. Dar nici fericirea in doi nu este fericire, daca nu se creaza intre parteneri fluxul bucuriei de a fi impreuna. Spune-i celui de langa tine ceea ce i-ar placea lui sa auda. Va fi fericit sa te asculte si va cauta sa-ti spuna exact ce doresti sa auzi de la el.

Vorbeste-le la toti despre ce le-ar placea lor sa auda si toti vor fi fericiti. Iti vor spune ce-ti place sa auzi de la ei si te vei bucura, la randul tau, este sfatul kabanik.ru.

Unora le face placere sa puna in discutie exact ceea ce altii nici n-ar vrea sa auda. Ajung sa se enerveze si unii si altii. Nu exista fericire la nervi.

Zambeste si gandeste pozitiv

"Nu radem pentru ca suntem fericiti, dimpotriva, suntem fericiti pentru ca radem". Aceste cuvinte le-a spus Henry James, scriitor american de la sfarsitul secolului XIX. Pe buna dreptate, arta de a gandi pozitiv iti creaza buna dispozitie si iti indeparteaza din ganduri tot ce este rau. Nu numai atat, este si contagioasa. Gandeste pozitiv si ii vei vedea pe cei din jur gandind la fel.

Traieste clipa
Iarasi sa ne aducem aminte de casici: "Am trecut prin lucruri cumplite in viata. Unele s-au petrecut cu adevarat" (Mark Twain). Deduc ca pe celelalte le-a uitat sau chiar a vrut sa le uite, pentru ca nu mai apartin clipei de fata.

Nu astepta de joi sa se faca weekend. Bucura-te de placerea ca existi joi! Va veni si ziua cand e sambata. Te vei bucura de ea atunci. Daca te bucuri de acum gandindu-te la ea s-ar putea sa te dezamageasca. Nu exista realitate mai palpabila decat prezentul, care nu dezamageste niciodata, chiar daca intristeaza.

Nimic nu e perfect, dar acesta nu este un motiv de ingrijorare
Nu oricine stie sa reziste atunci cand totul este perfect, dar, pe de alta parte, proverbul romanesc spune ca mai binele este dusmanul binelui. Nu esti fericit daca iti doresti mereu mai mult si nu-ti ajunge ce ai. Poate unii au mai mult, dar ei isi doresc si mai mult. Ei vor ramane totdeauna nefericiti.

Demonstreaza-ti bunavointa
Ca sa faci bine nu trebuie neaparat sa salvezi oameni de la inec sau sa stingi un incendiu. Chiar si un zambet este un mesaj de bine. Cel caruia i-ai zambit iti va raspunde tot printr-un zambet. Este suficient ca sa fiti amandoi fericiti.

Nu inceta sa inveti

Despre fericirea de a invata au vorbit inteleptii antichitatii, cand au observat ca nimeni nu a ajuns sa stie totul. Este o mare bucurie sa inveti si sa observi ca stii astazi ceea ce nu stiai ieri. Dorinta de a sti da pofta de viata, creaza imaginea clipei care nu trece in zadar. Poate ca dorinta de a sti este modul cel mai inteligent de a gandi pozitiv.

Fii fericit pentru ca esti alaturi de cei care-ti sunt alaturi
Nu multi stiu sa guste bucuria de a fi in mijlocul celor care le sunt alaturi. Li se pare ca insasi natura lucrurilor face ca ei sa se gaseasca impreuna cu sotia, copiii, fratii, nepotii, parintii sau prietenii.

Corect, natura lucrurior a facut-o, dar daca in clipa aceasta ma bucur de viata, asa cum este ea, am motive sa fiu fericit.
sursa: ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu