marți, 14 februarie 2012

Whitney Houston: Succesul, drogul care te baga in mormant


Tragedia Whitney Houston: Succesul, drogul care te baga in mormantFoto: InStyle
Whitney Houston s-a stins din viata in urma unei combinatii fatale de medicamente si droguri. Viata sa tumultoasa, in care drogurile, alcoolul si anestezicele au tinut locul echilibrului sufletesc, a urmat o traiectorie prea des intalnita in lumea celebritatilor.
Desi a inceput sa cante in corul bisericii baptiste din Newark, unde s-a nascut, solista cu voce de aur a ajuns din printesa pop si idolul tinerilor afro-americani din Statele Unite, dependenta de droguri, alcool sau medicamente pentru depresie.

Exemple similare sunt fara numar in lumea show-biz-ului: Michael Jackson a murit in 2009 in urma unei supradoze de propofol, iar, anul trecut, lumea muzicii a pierdut o voce inconfundabila, Amy Winehouse, intoxicata cu alcool.

Celine Dion, o solista care o admira pe Whitney Houston, a povestit cum drogurile au adus-o spre finalul tragic pe vedeta si cum incearca sa se tina departe de un final similar.
"De fiecare data pierdem pe cineva atat de tanar. Iei pastile ca sa canti, iei pastile ca sa te trezesti si iei pastile ca sa te culci. E atat de trist. Ceva se intampla, de aceea mi-e atat de frica.
Mi-e frica de lumea divertismentului, mi-e frica de droguri, de petreceri, de aceea nu ma duc, de aceea nu fac parte din show business. Trebuie sa ne fie frica", a spus solista pentru PerezHilton.

Whitney Houston: "Demonul cel mai mare sunt eu"

In interviul acordat jurnalistei Diane Swayer in 2002, Whitney Houston a recunoscut ca a fumat marijuana, lua cocaina si alte pastile, dar si ca bea, arata ABC News.

Intrebata care este cel mai mare demon pe care a fost nevoita sa-l infrunte, aceasta raspunde:

"Eu sunt. Este decizia mea, inima mea, este ceea ce imi doresc. Si ceea ce nu imi doresc. Nimeni nu ma obliga sa fac nimic, e decizia mea. Cel mai mare demon sunt eu. Sunt cel mai bun prieten al meu sau cel mai mare dusman si trebuie sa ma lupt cu asta".

Psihologul Hanibal Dumitrascu a explicat, pentru Ziare.com, de ce atat de multe vedete cad prada acestor demoni interiori - stilul de viata dezorganizat si dorinta incontrolabila de a avea succes conduce la decadere, spune acesta.

"Totul graviteaza in jurul stilului de viata. A fi vedeta inseamna sa ai de fapt o viata cu foarte multe lucruri pe care ajungi sa nu le mai controlezi, de la cei care se invart in jurul tau pana la propria ta persoana, care face cu greu, cu foarte mare dificultate fata acestor raporturi care de cele mai multe ori sunt incerte, nesigure.

[...] E foarte greu sa te regasesti pe tine, e o criza de identitate puternica, mai ales cand dupa succes o iei pe panta insuccesului, cum a fost cazul lui Whitney Houston", a explicat acesta.

Dumitrascu adauga ca solista a suferit enorm in ultimii ani, din cauza ca nu mai era solicitata la fel de mult de public si traia intr-o permanenta stare de anxietate, de teama de a nu dezamagi.

"Toate aceste lucruri te fac sa-ti gestionezi prost emotiile si imaginea pe care o ai despre tine se deterioreaza, se altereaza, ajungi sa consumi mai degraba o cantitate enorma de nesiguranta, iei lumea calmantelor mai intai, lumea consumului de alcool si apoi esuezi implacabil in droguri", adauga Dumitrascu.

Succesul, cel mai puternic drog

Succesul devine un drog pentru persoanele care au un statut special in societate, explica psihologul, iar incapacitatea de a mai avea acces la o "doza" este cea care conduce catre pieire.

"Statutul de vedeta te devoreaza, statutul de vedeta asa cum este el proiectat astazi te face ca la cel mai mic esec sa-ti pierzi controlul, asa s-a intamplat cu toate vedetele - Whitney Houston, Amy Winehouse si Michael Jackson, care si-au dat duhul inecati in alcool si stupefiante .

Succesul este un drog, este cel mai puternic drog, in momentul in care nu mai poti gusta din el, niciun alt drog nu il poate inlocui, innebunesti, iti pierzi controlul. Te prabusesti, ai senzatia ca esti ratat, asta e problema cea mai grava: incapacitatea celor care au ajuns sa aiba succes de a ajunge echilibrati, de a-si controla propria viata, de a-si extrage setul de motivatii pentru viata dincolo de statutul de viata, sa gaseasca un sprijin in relatiile normale cu prietenii si cu familia", conchide psihologul.
sursa:ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu