luni, 5 decembrie 2011

Jumong

Istoric:
 De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Dongmyeong
rege coreean în Goguryeo
Încoronare37 î.Hr.
Nume completDongmyeongseongwang
Născut58 î.Hr.
Decedat19 î.Hr.
SuccesorYuri din Goguryeo
Căsătorit cuYe și So Seo-no
UrmașiYuri, Biryu, Onjo
Regele Dongmyeong din Goguryeo (n. 58 î.Hr. – d. 19 î.Hr.) sau Dongmyeongseongwang (東明聖王), cel mai bine cunoscut după numele său de naștere Jumong, a fost un rege coreean care a domnit din anul 37 î.Hr. până la moartea sa. A fost fondatorul monarhiei din Goguryeo, cel mai nordic din Cele trei regate ale Coreei. În Gwanggaeto era denumit Chumo-wang (Regele Chumo). Numele său păstrat în diverse înregistrări este Chumong (추몽, 鄒蒙), Jungmo (중모, 中牟 sau 仲牟) sau Domo (도모, 都牟).
Three Kingdoms of Korea Map.png

 Familia

  1. Yuri (Regele Yuri),
  1. Biryu
  2. Onjo (Regele Onjo)
Filmul:
Jumong este un serial istoric coreean produs de MBC care are 81 de episoade.Actiunea incepe in anul 108 i.e.n. cand refugiatii fostului regat Joseon sunt supusi abuzurilor din partea imperiului Han. Legendarul erou Haemosu liderul armatei Damul formeaza o alianta cu Geumwa printul mostenitor al regatului Buyeo pentru a infrunta imperiul Han.
In urma unei ambuscade Haemosu este grav ranit si este salvat de Yuhwa de care se indragosteste.Din dragostea lor rezulta un copil care este numit Jumong ( inseamna arcas iscusit) si de care Haemosu va afla mult mai tarziu.
Inaintea unei batalii importante cu imperiul Han lui Haemosu i se intinde o capcana care a fost pusa la cale de catre prim-ministrul regatului Buyeo fara stirea printului mostenitor Geumwa. Este prins de Imperiul Han si torturat. Printul Geumwa incearca eliberarea lui dar esueaza iar in timpul acestei esuari Haemosu este crezut mort. Yuhwa crezand ca Haemosu este mort si fiind insarcinata alege sa fie concubina printului Geumwa, ambii pretinzand ca Jumong este fiul lor.
20 de ani mai tarziu Jumong se intalneste intr-o temnita secreta cu Haemosu adevaratul lui tata care ii devine si maestru. Afland ca Haemosu este in viata printul Geumwa incearca sa se intalneasca cu el dar nu reuseste deoarece printii Daeso si Youngpo il ucid pe Haemosu,  acesta fiind considerat o amenintare pentru regatul Buyeo.
Cand Jumong afla adevarata lui identitate isi propune sa indeplineasca cauza mareata pe care tatal sau nu a putut sa o duca la capat. Ajutat de Soseono sefa unui clan de negustori care ii va deveni a doua sotie Jumong infinteaza in anul 37 i.e.n. regatul Goguryeo unul din cele trei regate care stau la baza Coreei de azi. Jumong a fost unul din acei eroi care si-au coplesit generatia si a schimbat istoria.

Jumong este interpretat de actorul Song Il Gook care s-a nascut la 1 octombrie 1971 are 1,85 m si 80 de kg. Este cunoscut ca un sportiv adevarat fiind si vicepresedinte al Confederatiei de Triatlon, totodata a particpat la Seul in 2008 la Concursul International de triatlon. In aprilie 2008 a purtat torta olimpica prin Seul. Mai practica si alte sporturi cum ar fi golful,inotul,schiul si ciclismul montan.

Soseono este fata unui comerciant si este iubita de Jumong pe tot parcursul vietii dar destinul ii separa. A fost crescuta ca un baiat avand numeroase calitati. Ea il ajuta permanent pe Jumong. Soseono este interpretata de actrita Han Hye Jin.

Yesoya este cea care ii salveaza viata lui Jumong si ii devine prima sotie. Jumong ajunge sa o iubeasca si face un copil cu ea pe nume Yuri.Destinul ii separa si pe ei mult timp, Jumong crezandu-i morti. Yesoya ia parte la nunta lui Jumong cu Soseono privind cu Yuri in brate desfasurarea nuntii. Yesoya este interpretata de actrita Sung Ji Hyo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu