joi, 2 august 2012

Ursuleasa Chopin Piano Concerto #1 pt 4



Mihaela Ursuleasa

In tara, numele sau nu era foarte cunoscut, insa pe marile scene ale lumii: in Amsterdam, Viena, Zurich, la San Francisco si New York, unde a avut ocazia sa o acompanieze pe Angela Gheorghiu, prestatile sale erau extrem de apreciate.

Nascuta la Brasov, fiica a unui lautar rrom, in 1978, Mihaela Ursuleasa a studiat opt ani la Conservatorul din Viena pe care l-a absolvit Magna cum Laudae.

Mihaela Ursuleasa a fost un talent precoce. La varsta de cinci ani aceasta a inceput sa cante la pian, descifrand partiturile cu ajutorul tatalui sau.

La varsta de 13 ani, artista a primit o bursa de studii la Viena oferita de celebrul dirijor Claudio Abbado dupa ce aceasta castigase locul al doilea la un concurs de pian din Senigallia.

In 1999 a castigat marele premiu la una dintre cele mai prestigioase competitii internationale "Clara Haskil" in Elvetia. Si in 1995 a castigat prestigiosul premiu Clara Haskil, iar in urma cu doi ani a reusit sa scoata albumul ei de debut "Piano & Forte", care a primit premiul ECHO Klassik la categoria "Inregistrarea solo a anului". Al doilea album al sau, "Rapsodia Romana", a fost lansat in martie 2011.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu