luni, 13 iulie 2015

Dirijorul (11)


"Să nu te tulburi de cazi în fiecare zi, nici să renunţi cumva la luptă, ci stai bărbăteşte şi cu siguranţă; îngerul care te păzeşte va preţui răbdarea ta. Rana ta este uşor de tămăduit cât este proaspătă, dar cele vechi neîngrijite şi învârtoşate sunt greu de vindecat şi au nevoie de multă osteneală, fier, de brici şi de focul ce le însoţeşte pentru vindecare. Multe se fac cu vremea de nevindecat, dar la Dumnezeu toate sunt cu putinţă..."   - Filocalia

Cand Sorana a citit aceste fraze in Filocalia pe care i-a recomandat sa o citeasca duhovnicul sau, parintele Teofil, a simtit pentru prima data dupa moartea lui Sergiu ca nu este singura; a simtit prezenta ingerului care o pazeste, asa cum zice invatatura crestina pe care o descoperea acum intr-o noua lumina. Si ce lumina! In intunericul care s-a asternut in viata sa de la disparitia lui Sergiu, duhovnicul sau si Filocalia au luminat cu adevarat, au readus lumina salvatoare atunci cand nici nu mai credea ca se poate.   

Si din nou ii revin in minte discutiile nesfarsite pe care le aveau privitor la controversatul subiect al legaturii dintre stiinta si religie: Sergiu era cel care sustinea mereu - argumentat intotdeauna - ca nu pot fi intelese pe deplin separate una de cealalta, ca vorbesc despre aceleasi lucruri in limbaje diferite. 
Iar teoriile lui Einstein erau intotdeauna un argument:„Oamenii ca mine stiu ca diferenta intre trecut, prezent si viitor nu este decat o iluzie perpetuata de incapatanarea umana”. Sergiu sustinea ca orice se intampla cu trupul uman, „bateria” este cea care va experimenta trecerea prin „al doilea separator de fascicule”. Aici intervine Multiversul. Intr-un univers, trupul poate sa moara, dar simultan, in alt univers, el poate continua sa traiasca. Practic, ceea ce au descoperit cercetatorii acum, in trecut se numea Pomul vietii, a carui filosofie se regaseste in toate culturile antice. Este Thorul, „legatura Cer – Pamant”, care constituie calea prin care „fantana nemuritoare de energie”, „bateria de 20 de wati” purtatoare de infoenergie sare dintr-un univers in altul. In stiinta, Thorul poarta denumirea de Podul Einstein-Rosen. De fapt, sunt mai multe poduri, fiecare catre alt univers, care uneste „gaurile negre”. Conform acestei teorii, universul in care ne aflam noi se afla in interiorul unei gauri negre, care exista in interiorul altui univers si tot asa. Cine este Observatorul care alege sa ne comute la un moment dat, acordand „bateriei” energoinformationale sa experimenteze si alte universuri? Rugaciunea „Tatal nostru” contine esenta acestei teorii: „Tatal nostru care esti in ceruri (…)/ Faca-se voia Ta, precum in Cer, asa si pe Pamant”!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu